Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

31 oktober 2023

Janneke de Bruine

Huizenprijzen licht gestegen

De huizenprijzen blijven gestaag verder stijgen, meldt De Hypotheker. De opwaartse trend die net voor de zomer werd ingezet, lijkt voorlopig door te zetten. Ten opzichte van een jaar geleden betalen huizenkopers nog wel iets minder, blijkt uit maandcijfers van het Kadaster en het CBS.


Huizenkopers betaalden in oktober gemiddeld 0,7 procent meer voor hun woning dan voor een vergelijkbare woning in september. De stijging past in het beeld van de afgelopen maanden. Na bijna een jaar van dalende huizenprijzen, voornamelijk door de gestegen hypotheekrente, krabbelt de markt sinds afgelopen mei weer op.

Prijzen ten opzichte van 2022 nog wel lager
Als we de huizenprijzen van oktober 2023 vergelijken met dezelfde maand een jaar eerder, is er nog wel een negatief verschil te zien. In de afgelopen maand lagen de prijzen 2,7 procent lager dan in oktober 2022. Dit jaar-op-jaar verschil was in september nog 3,5 procent.

Meer transacties
In oktober wisselden volgens het Kadaster 15.705 woningen van eigenaar. Dat is bijna 6 procent meer dan een jaar geleden. In heel 2023 werden tot nu toe 147.509 woningtransactie geregistreerd. Dit aantal ligt ruim 6 procent lager dan in dezelfde periode in 2022.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -