Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

13 oktober 2022

Janneke de Bruine

Talkshow Bouwstof 19 oktober

LIVE! Talkshow BOUWSTOF op 19 oktober in Theaters Tilburg. BOUWSTOF is dé talkshow waar iedereen met interesse voor de stad en architectuur bij wil zijn. Een dynamisch programma waarbij een breed palet aan gasten het podium krijgt. Van architect tot academicus, van beleidsmaker tot bewoner. Een ontspannen avond, met diepgang en de mogelijkheid tot gesprek.In deze editie ontvangen we o.a. Errol van de Werdt (directeur Textielmuseum). Wat staat er allemaal te gebeuren in het Mommerskwartier? Errol van de Werdt licht de ontwikkelingen en voorlopige ideeën toe van de verbouwing van het Textielmuseum. En dat gaat verder dan het Textielmuseum zelf. Hoe kan een verbouwing van het museum een katalysator zijn om het Museumkwartier tot een volgend bruisend stadsdeel te maken? 

Yusuf Celik (wethouder Wonen, Wijken en Integratie gemeente Tilburg) over het toewijzen van woningen aan statushouders. De asielzoekerscentra in Nederland zijn overvol en de instroom neemt nog altijd toe. Het aantal statushouders zal de komende jaren ook toenemen, waarvoor we op zoek moeten naar geschikte woningen. Welke weg doorloopt een persoon die als vluchteling aankomt in Ter Apel tot statushouder die een woning krijgt in Tilburg? Waar staan die woningen, kan flexwonen een oplossing bieden en mogen statushouders hun woning zelf kiezen? En wat betekent de toewijzing voor andere doelgroepen in Tilburg, die ook met smart op een woning wachten?

Cherryl Djoegan (ontwikkelaar en specialist circulair bouwen bij HD Groep) over verandermanagement voor een circulaire bouwpraktijk. Cherryl Djoegan is een jonge projectontwikkelaar met een missie: toewerken naar een bouwpraktijk die 100% duurzaam en circulair is, met oog voor sociale cohesie. Ga er maar aan staan, in een bouwsector die grotendeels nog op traditionele wijze, lineair georganiseerd is. Maar, zo zegt zij; “Waar een wil is, is een omweg.” Hoe zien haar projecten eruit? Welke afspraken maakt zij met aannemers? Waar loopt ze tegenaan? En hoe verleidt zij de partijen met wie ze samenwerkt om mee te gaan in deze duurzame beweging?

Over Stadsnatuur, Stad = Natuur. Op dinsdag 20 oktober opende officieel de expositie met deze titel in de LocHal.Voor de leefkwaliteit in steden is natuur en groen essentieel. Onder andere voor het gevoel en de belevenis die groen oplevert, maar bijvoorbeeld ook als antwoord op de klimaatopgave. Met onze steden die steeds voller en drukker raken, hebben we nieuwe ideeën nodig om natuur in de stad een plek te geven. Wat zijn de moderne ontwikkelingen?

Stedelijk groenvisionairs geven hun visie op moderne toepassingen en de toekomst van stadsnatuur.

In Tourtje Tilburg met Tim bezoekt Tim de parkeergarage in de Spoorzone en de nieuwe Stadswinkel aan het Koningsplein en was Hassiba aanwezig bij de Dag van de Stad. Tot slot komt Martijn Neggers de show weer afsluiten!

Wat: Talkshow BOUWSTOF met o.a.
Waar: Theaters Tilburg, studiozaal
Wanneer: woensdag 19 oktober om 20.00 uur(zaal open vanaf 19.45 uur), einde: ca. 21.30 uur.
Kosten: Pay-what-you-want

U kunt uw ticket bestellen via www.castonline.nl

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -