Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

7 juni 2021

Janneke de Bruine

BOUW ABDIJKWARTIER GESTART!

Bouwbedrijf Pennings is gestart met de bouw van de 68 appartementen en 5 woningen in het nieuwbouwplan Abdijkwartier, onderdeel van Koningsoord in Berkel-Enschot. Een mooie mijlpaal die eerder op 26 mei officieel werd gevierd. In aanwezigheid van de kopers onthulde wethouder Dols van de gemeente Tilburg samen met de heer Hauwé (adjunct directeur Bouwbedrijf Pennings BV) en de heer Theeuwes (directeur Tilia BV) de nieuwe sticker op het bouwbord.


De 73 woningen worden in Koningsoord, pal naast het nieuwe Dorpshart van Berkel-Enschot, gebouwd. Het Abdijkwartier bestaat naast de 44 appartementen in gebouw Noon (met eigen parkeerterrein) en de 24 appartementen in gebouw Completen (met half verdiepte parkeergarage) ook uit 5 eengezinswoningen, Vespers genaamd.
Het betreft een project waarin niet alleen veel aandacht is besteed aan de fraaie architectuur en prachtige omgeving, maar ook aan duurzame toepassingen. Zo wordt voor de verwarming én verkoeling van de appartementen bodemwarmte gebruikt die met behulp van bronnen wordt opgewekt. Het optimum qua duurzaamheid en comfort.

Ook de eengezinswoningen worden gasloos en duurzaam uitgevoerd. Voor de eengezinswoningen worden zogenaamde luchtwarmte pompen toegepast, daarmee wordt warmte uit de omgevingslucht gewonnen.


Het project ligt op 1 minuut lopen van het nieuwe Dorpshart van Berkel-Enschot met tal van voorzieningen. In en om haar sfeervolle winkelstraten vind je supermarkten, gezellige boetiekjes en allerlei andere middenstand, maar ook de huisartsen en zorgvoorzieningen zijn dichtbij. Om de hoek ligt een grote recreatieplas, één van de drie basisscholen en het project ligt op 10 minuten rijafstand van het centrum van Tilburg.

Als alles goed verloopt hoopt Pennings het project in de tweede helft van 2022 op te leveren.

Benieuwd wat er nog beschikbaar is? Informeer dan bij de verkopende makelaars: KIN Makelaars (013- 5 339 339 / berkelenschot@kinmakelaars.nl) of Peeters Bouckaert Makelaars (013-5114888 / info@p-bmakelaars.nl). Ze helpen je graag!

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -