Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

8 juni 2021

Janneke de Bruine

Plan 'Moerenburcht' wordt concreet

Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het plan Moerenburcht: de gemeente Tilburg heeft het ontwerp bestemmingsplan om de bouw van tien huizen mogelijk te maken gepubliceerd. 


Een bijzonder bouwproject op een bijzondere locatie: dat wordt ‘Moerenburcht’. Wat nu nog een paardenweide is wordt straks een buurtje met tien huizen. Het woongebouw komt aan een ventweg van de Bosscheweg, op de plek waar het treinspoor zich vanuit Tilburg splitst richting Eindhoven en Den Bosch. U loopt zo in de natuur, maar het centrum is ook dichtbij.
Elk huis is geschikt om gelijkvloers in te wonen. Er zijn huizen voor gezinnen én voor kleinere huishoudens. Samen worden ze eigenaar van Moerenburcht. Iedereen woont er uiteraard zelfstandig, maar een aantal voorzieningen worden gedeeld.


De huizen zijn zo gebouwd dat ze samen een binnenplaats omsluiten. Hier liggen de entrees van de woningen. De binnenplaats is autovrij, want de auto en de (fietsen)bergingen staan op enige afstand. Er komt een grote schuur waar elk huis een eigen fietsenberging heeft.

Een tuin van alle bewoners
Aan de buitenzijde van de woonhuizen ligt voor elk huis een ruim privé terras in een collectieve tuin. Daar wordt ook het regenwater van de daken geïnfiltreerd. Verder is de inrichting van de tuin nog te bepalen door de toekomstige bewoners. Is er behoefte aan een bloementuin of een moestuin? Een plek voor kinderen om te spelen? Samen worden de wensen en de mogelijkheden in kaart gebracht. 

Meer informatie over het plan vind je op www.moerenburcht.nlTilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -