Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

19 januari 2016

Anoniem

De bouw van het tweede blok in Aan de Waterkant start feestelijk

In het gebied tussen het Wilhelminakanaal en de Twentestraat in de wijk Jeruzalem wordt het nieuwbouwproject “Aan de Waterkant” gerealiseerd. Een ideale plek in Tilburg: slechts 5 minuten fietsen van het centrum en met de bus ben je binnen 5 minuten op het Centraal Station. In opdracht van Triborgh Gebiedsontwikkeling worden circa 305 woningen gerealiseerd in acht verschillende blokken. De woningen worden in meerdere fases ontwikkeld en gerealiseerd. De eerste woningen van het plan, op de kop van de Piushaven, zijn opgeleverd en de woningen van Blok C zijn inmiddels in verkoop. Meer informatie over dit project is te vinden op de website www.aandewaterkant.nl.

Feestelijk moment start bouw blok B nieuwbouwproject Aan de Waterkant!Binnenkort wordt gestart met het aanbrengen van de palen van de woningen van Blok B. Dit moment wordt op donderdag 21 januari 2016 om 16.00u met de toekomstige bewoners en de partijen die meewerken aan de realisatie van het project gevierd in het Stadsstrand van Tilburg waar een feestelijke handeling wordt verricht door wethouder De Vries.
Toekomstige bewoners maken tijdcapsuleAfgelopen maanden zijn er archeologische vondsten gedaan op de bouwplaats. Al eeuwenlang hebben mensen op deze locatie gewoond. Met de viering van de eerste paal wil Triborgh alvast een aanvang maken met het schrijven van geschiedenis. Dit wordt gedaan door de kopers van Blok B een Tijdcapsule te laten vullen die later wordt ingegraven en in het straatbeeld wordt verwerkt. Hiervoor wordt tijdens de feestelijke handeling een houten schatkist gebruikt waarin de kopers een persoonlijke bijdrage leveren. Dat kan in de vorm van een brief, informatie op een USB-stick of een ander klein voorwerp dat symbool staat voor deze tijd. Met het sluiten van de schatkist door wethouder De Vries wordt het aanbrengen van de eerste paal symbolisch gevierd.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -