Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

1 maart 2016

Anoniem

De Reeshof krijgt eerste energieneutrale woningen van Tilburg

Projectontwikkelaar Blue Buildings is op zoek naar mensen die een energieneutrale woning willen kopen in Tilburg. Het project, dat de naam The Commons krijgt, komt in stadsdeel De Reeshof, in de wijk Dalem. De woningen gaan hun eigen warmte en stroom opwekken en worden niet aangesloten op stadsverwarming. Het zijn de eerste koopwoningen in Tilburg die op deze wijze gebouwd worden.


Bewust duurzaam wonen

De woningen kosten ongeveer 10 % meer dan een traditionele woning, maar de eigenaren zijn vervolgens hun eigen energieleverancier: ze krijgen dus nooit een rekening voor de verwarming van hun huis. Rob Keijzer van Honk begeleidt de ontwikkeling van het project. Hij verwacht veel belangstelling: 'Die meerprijs wordt terugverdiend. Zeker in de Reeshof, waar niemand blij wordt van de hoge kosten voor de stadsverwarming. Bovendien zijn er ook mensen die – los van het geld – juist bewust voor een duurzame woning kiezen."

Ligging in natuurgebied de Dongezone

De woningen komen op een toplocatie, aan de Dongezone. De locatie ligt nu nog buiten de afrastering van dit natuurgebied. Als de woningen klaar zijn wordt het hek rondom het natuurgebied verplaatst. De Dongezone wordt dan groter en de woningen komen in het natuurgebied te liggen.

Toekomstige bewoners betrokken bij project

Welke woningen er precies komen is nog niet bekend. Zowel bungalows, gezinswoningen en starterswoningen zijn mogelijk. De ontwikkelaar vormt een planteam van toekomstige bewoners die in enkele bijeenkomsten samen met de architect het plan gaan maken. Ze beslissen mee over het uiterlijk van de huizen en over de woningen die er gebouwd worden. Dat kunnen bungalows zijn, maar ook starterswoningen of huizen voor gezinnen. Diverse prijsklassen zijn mogelijk.

Informatiebijeenkomst 17 maart

Op 17 maart vindt een informatiebijeenkomst plaats over het project. Via de website www.thecommons.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -