Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

13 oktober 2023

Janneke de Bruine

Streetart bij Fabriekskwartier

Is het jou al opgevallen? De gevel van het pand aan de Fatimastraat 41 in Tilburg is helemaal in stijl van Fabriekskwartier gemaakt. In dit pand heeft kunstenaar Abd Alkader Abd Alwahed sinds kort tijdelijk zijn nieuwe werkplaats en galerie. Op 15 oktober aanstaande wordt zijn galerie officieel geopend. Tussen 14:00 en 17:00 uur is iedereen van harte welkom om te genieten van zijn kunst. 


Het idee en ontwerp van de muurschildering komt van reclamebureau Yoman. De rolluiken zijn lang gebruikt als canvas voor graffiti artiesten en in die traditie heeft de gevel nu een prachtige muurschildering gekregen. Rondom deze plek komt de nieuwe woonwijk Fabriekskwartier. Een groene wijk met een ruw randje. Maar ook het toonbeeld van duurzaamheid met een industriële uitstraling. 

Duurzaam
In Fabriekskwartier is veel aandacht voor mens en milieu. Duurzaamheid komt onder andere tot uiting in het corporatieve karakter van de wijk, de openbare ruimte, het aanwezige groen (tot aan de gevel), de gebruikte materialen in de architectuur en de energie-neutrale opzet. Om dit te bereiken zullen de meest innovatieve technieken worden ingezet.

Industriële uitstraling
De stoere architectuur draagt ook bij aan de unieke identiteit van Fabriekskwartier. Het borduurt voort op het industriële verleden van deze plek. Duurzame en pure materialen, gevormd in een strakke ritmiek zorgen voor een ‘ruig’ karakter. 

De Fabrikant
De eerste fase van Fabriekskwartier is nu in verkoop met De Fabrikant. Een toonaangevende woontoren met 58 luxe koopappartementen. Naast deze woontoren komen er in de eerste fase ook 8 startersappartementen, 9 stadswoningen en huurappartementen en -woningen. De start verkoop van de stadswoningen en startersappartementen wordt in november 2023 verwacht. 

Meer informatie: Fabriekskwartier.nl

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -