Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

23 december 2022

Janneke de Bruine

Verkoop 1e fase Fabriekskwartier in maart van start

Eindelijk is het zover! In 2023 start de verkoop van de eerste fase in Fabriekskwartier, de nieuwe, multifunctionele woonwijk aan de Piushaven. 


Fabriekskwartier is werkelijk uniek in Tilburg en omstreken. Deze stoere wijk met zijn ruwe, industriële uitstraling is een toonbeeld van duurzaamheid. Een groene wijk met een ruw randje. Ruig in zijn uiterlijk, vriendelijk van binnen.

Toonbeeld van duurzaamheid
Met zijn nieuwe stadsnatuur is deze autovrije wijk een toonbeeld van duurzaamheid en bovendien uitermate kindvriendelijk. Fabriekskwartier is klaar voor klimaatveranderingen in de toekomst en heeft op dat vlak torenhoge ambities. Een fikse regenbui kan dit gebied gemakkelijk aan: water wordt vastgehouden zodat planten en bomen ook in drogere tijden voldoende vocht kunnen opnemen.
Daarnaast worden de nieuwste technieken ingezet om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Zo wordt bijvoorbeeld het water van de Piushaven gebruikt om de woningen te verwarmen. Begrippen als ‘all-electric’ en ‘energieneutraal’ vormen de ondergrens van deze bijzondere wijk.

Start verkoop fase 1: startersappartementen, luxe appartementen en stadshuizen

Medio maart 2023 start de verkoop van de eerste woningen. Deze eerste bouwfase bestaat uit startersappartementen met een loggia, bijzondere stadshuizen met een flinke tuin en luxe appartementen met grote balkons in de markante – hoogste – toren midden in Fabriekskwartier.

Prijzen
De acht startersappartementen met een oppervlak van circa 65 m2 liggen aan de Fatimastraat en hebben een loggia op het zuiden. De prijzen zijn vanaf € 285.000,- vrij op naam. Het ontwerp is van het Tilburgse architectenbureau Buro 013.

Midden in het gebied komen negen ruime stadshuizen. Deze beschikken over een royale woonkamer en daarnaast vier of vijf (slaap)kamers op de verdiepingen. Achter de woningen ligt een flinke tuin op het zuidoosten met achterom. De prijzen zijn vanaf € 495.000,- vrij op naam. Ook deze stadshuizen zijn ontworpen door Buro 013.


In de markante toren in hartje Fabriekskwartier komt een grote diversiteit aan luxe appartementen in diverse afmetingen. Deze variëren van 70 m2 tot ruim 200 m2 en beschikken over grote balkons vanaf 8 tot wel 40 m2 rondom. De prijzen zijn vanaf € 360.000,- vrij op naam (voor een appartement van circa 70 m2). Architectenbureau M3H tekende voor het ontwerp van deze toren.


Hoe blijf je op de hoogte van de verkoop van de woningen?
Zodra de volledige verkoopinformatie gereed is wordt je hierover geïnformeerd via de nieuwsbrief van Fabriekskwartier. Vanaf dat moment kun jij je inschrijven op een specifieke woning of appartement.
Inschrijven voor de nieuwsbrief kun je via de website www.fabriekskwartier.nl 

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -