Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

16 december 2022

Janneke de Bruine

Ruimte voor mens én dier

Aan de rand van Udenhout worden 70 nieuwe woningen in het project Berk&Hout gebouwd die letterlijk in het landschap staan en drie buurtschappen vormen. Hier is er voldoende ruimte voor mens én dier. Niet alleen toekomstige bewoners krijgen een fijne nieuwe woning maar ook de dassenfamilie in het gebied krijgt een veiligere en voedzamere plek. De woningen zijn nu in verkoop.

Tussen de buurtschappen is er volop ruimte voor de das en wordt er gezorgd voor een veilige omgeving. Samen met de provincie Noord-Brabant en de Stichting Das en Boom heeft Triborgh Gebiedsontwikkeling hier een plan voor gemaakt. 

In de omgeving van de woonburcht van de dassenfamilie worden nieuwe hagen en hoogstamfruitbomen geplaatst en langs de sloten komen rasters met een tunneltje onder de weg door. Op die manier kunnen ze in de toekomst veilig aan de overzijde komen. Daarnaast houdt een das van heggen en struweel om langs te lopen en eet hij graag een appeltje of worm.

In verbinding met de natuur
Elk buurtschap in Berk&Hout bestaat uit een hoofdgebouw en meerdere bijgebouwen. In deze gebouwen zijn de woningen opgenomen. De buurtschappen liggen wat hoger dan het landschap zodat je er volop van kan genieten. Er komen fruitbomen, zitbankjes om van de ondergaande zon te genieten en een bloemenperk om lekker te schoffelen. Berk&Hout is geïnspireerd op het landschap en het gevoel van vrijheid dat dit met zich meebrengt.

De Dorshoeve
In een van de woongebouwen, De Dorshoeve, bevinden zich vijf gezinswoningen met drie woonlagen en een schuine kap. Ieder met een eigen berging in de achtertuin. De woning heeft een ruime woonkamer met open keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich twee of drie slaapkamers.
De ruime zolder is bereikbaar door middel van een vaste trap en biedt de mogelijkheid voor een extra kamer. Aan de voorzijde van de woningen zorgt een privéstoep voor de overgang van de woning naar het boerenerf. 

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -