Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

29 april 2021

Janneke de Bruine

De sloop gaat beginnen!

De laatste voorbereidingen zijn bijna volbracht, zodat de start van de sloop voor De Bankier daadwerkelijk kan beginnen. Dan ontstaat er op een markante plek in de binnenstad van Tilburg, op de hoek van de Spoorlaan en de Magazijnstraat, een nieuw icoon.


De Bankier dankt haar naam aan het monumentale pand dat in 1954 werd gebouwd voor de bank van Van Mierlo en Zoon op Spoorlaan 346. Naast dit oude iconische pand, dat volledig behouden blijft, wordt de 76 meter hoge woontoren De Bankier gebouwd. Zo wordt De Bankier onderdeel van een zeer rijke historie.

Sloopwerkzaamheden
Guus Theuws, projectontwikkelaar namens VOF Spoorlaan, vertelt er meer over. Een voorbereidingstijd van enkele jaren ging eraan vooraf. "Dat is heel gebruikelijk voor een dergelijk project. Als je binnenstedelijk bouwt, moet je met veel zaken rekening houden. Maar nu is het einde bijna in zicht. Het gewijzigde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn onherroepelijk en inmiddels is ruim 90% van de koopappartementen verkocht. Begin mei gaan we starten met de sloopwerkzaamheden. Daarna kan de bouw op locatie beginnen.”

Unieke prefab bouw
De voorbereiding voor de bouw is al in volle gang. En wel op een unieke manier! Niet alleen het skelet maar ook de gevel wordt uitgevoerd in de vorm van een prefab bouwsysteem. De indrukwekkende prefab geveldelen worden in een fabriek in Groningen geproduceerd en worden daarna op locatie verder in het gebouw geassembleerd. “Door het prefab systeem kunnen we de totale bouwtijd aanzienlijk verkorten. Een snellere bouwtijd geeft minder overlast voor de omwonenden en de kopers hoeven natuurlijk ook minder lang op de oplevering te wachten”. Lees meer over het productieproces van deze gevelelementen op de website.

Aanbod appartementen
Er is veel belangstelling voor de appartementen. Inmiddels is ruim 90% verkocht. Wil je meer informatie over het aanbod? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op met één van de makelaars.

Hart van Brabant Makelaardij 013 - 583 5000
Van de Water Makelaars 013 – 595 2952

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -