Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

23 maart 2021

Janneke de Bruine

Wonen in ‘Wolstad’ is een belevenis

Komende zomer start de verkoop van twintig appartementen in Wolstad. Wonen in dit markante gebouw is een belevenis. Met uitzicht op het water, middenin hartje Piushaven en op wandelafstand van Moerenburg en het centrum van Tilburg.


De appartementen op de bovenste verdieping bestaan uit twee verdiepingen met een puntdak. De privé lift brengt je van de ene naar de andere verdieping, een vide zorgt voor een overweldigende hoeveelheid licht in je woning. Een huis in de wolken dus, maar dan wel met de voordelen van een appartement.

Maar ook de andere appartementen mogen er zijn. Ze beschikken allemaal over een balkon of dakterras. Vanuit de huiskamer heb je zicht op de levendige Piushaven. Met oppervlaktemogelijkheden van honderd tot maar liefst honderdvijfenzestig vierkante meter, kun je ook hier alle kanten op.

Hier drink je in alle vroegte een kop koffie op je zonnige balkon. Vanuit je huiskamer geniet je van een fantastisch uitzicht over de weelderige Piushaven. Langzaam komt het dagelijkse leven op gang. ‘Den Ophef’ richt zich fier overeind. Zeilbootjes trekken voorbij. Bon voyage!

Sokkel
Wolstad is een woongebouw waarover gesproken zal worden. Qua uiterlijk refereert het aan het industriële karakter van de haven. Het heeft iets van een silo en de structuur doet het denken aan ‘Den Ophef’, de bekende brug van kunstenaar John Körmeling. Vanaf een afstandje rijst Wolstad, als een feniks uit zijn as, op uit zijn sokkel. De Tilburgse omgevingscommissie was dan ook vol lof over het ontwerp.

Blijf op de hoogte
Wolstad wordt gebouwd op de hoek van de Havendijk en de Wethouder Baggermanlaan in Tilburg. Begin mei verwacht Triborgh Gebiedsontwikkeling de definitieve ontwerpen van de appartementen te kunnen presenteren. Vervolgens presenteren zij de verkoopbrochure met prijzen via de website www.wolstad-piushaven.nl. Wil je op de hoogte blijven, schrijf dan in via de website!

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -