Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

24 november 2020

Janneke de Bruine

81 duurzame en betaalbare appartementen Overloonstraat in gebruik genomen

Woningcorporatie WonenBreburg bouwde afgelopen anderhalf jaar 81 sociale huurappartementen aan de Overloonstraat (Dongewijk) in de Tilburgse wijk Reeshof. Dit project werd onlangs volledig opgeleverd, ook het groen en de bestrating is nu klaar. De bewoners hebben het pand officieel in gebruik genomen en genieten van hun nieuwe woning. Het appartementencomplex, verdeeld over drie identieke gebouwen is ontworpen door architectenbureau Bedaux de Brouwer. 

Kennismaking
Afgelopen dagen konden de bewoners, een mix van starters en senioren, op gepaste wijze en afstand, met elkaar kennismaken. Zij trakteerden elkaar met de hulp van WonenBreburg op een Tilburgse lekkernij.

Romy Weterings woont sinds een paar weken in één van de nieuwe appartementen in Dongewijk: “Het bevalt uitstekend. Ik woon op steenworp afstand van het station en sta zo in de stad. Last van het spoor heb ik niet, de woningen zijn heel goed geïsoleerd. De wijk kende ik al, ik voel me hier thuis. Alles ziet er keurig uit en WonenBreburg is een prettige verhuurder. Voor mij voelt dit huis als een lot uit de loterij.”

Sociaal
De 81 driekamerwoningen zijn geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens. Met een huurprijs van circa 600 euro per maand zijn ze betaalbaar. De woningen vallen onder de Taskforce Betaalbaar Wonen, waarin de gemeente en de Tilburgse woningcorporaties samenwerken om het woningaanbod uit te breiden met betaalbare huurwoningen.`

Caroline Timmermans, directeur-bestuurder WonenBreburg: “Tilburg blijft groeien. Daarmee groeit ook de vraag naar sociale huurwoningen. Tilburgse woningcorporaties zetten zich samen met de gemeente via de Taskforce Betaalbaar Wonen in voor de komst van meer sociale huurwoningen in de stad. Dit nieuwbouwcomplex is daar een mooi voorbeeld van. Het is een fijne woonplek voor starters en senioren, met lage woon- en energiekosten.”

Energiezuinig
De appartementen zijn niet alleen betaalbaar, maar ook energiezuinig. De appartementen zijn uitstekend geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en aangesloten op stadsverwarming. Hiermee zijn ze bijna energieneutraal (BENG) en zijn er mogelijkheden om er op termijn een CO2-neutraal gebouw van te maken.

Oscar Dusschooten, wethouder gemeente Tilburg: “Ik ben blij met partners als WonenBreburg, die samen met ons werken aan de ambitie om wonen in Tilburg zo duurzaam mogelijk te maken. Het is dat het in de huidige tijd even niet kan, anders zouden we graag zowel met de nieuwe bewoners als met WonenBreburg deze prachtige aanwinst voor Tilburg vieren!"

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -