Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

20 juli 2020

Janneke de Bruine

Project ‘Enschotse Tuinen’ krijgt vorm

Aan de westkant van Berkel-Enschot ontstaat een mooi uitbreidingsgebied: Enschotse Tuinen. Drie ontwikkelaars hebben de handen ineengeslagen om Enschotse Tuinen tot ontwikkeling te brengen. Afgelopen maandag 13 juli is het bestemmingsplan ter visie gelegd.
Het gebied wordt omsloten door de Burgemeester Bechtweg, de Bosscheweg en de Enschotsebaan en bestaat uit drie deelprojecten genaamd ‘Het Meesters Hof’ van Roozen van Hoppe, ‘De Dorpsgaarde’ van Van Wijnen en ‘Bloemenhof’ van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV.

Het plan
In totaal worden er circa 150 woningen gerealiseerd. Woningen voor zowel starters, doorstromers als senioren. Vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, (semi)-bungalows, tussenwoningen en hoekwoningen. Het dorpse karakter komt sterk naar voren in zowel de dorpse verkaveling van het gebied als de dorpse architectuur van de woningen. Door het plan loopt een langgerekte groenstrook.

Plan ter visie
Voordat met de bouw van de woningen kan worden gestart dienen de procedures van het bestemmingsplan nog te worden doorlopen bij de Gemeente Tilburg. Het bestemmingsplan ligt op dit moment ter visie. De ontwikkelaars verwachten in het vierde kwartaal van 2020 te starten met de verkoop en begin 2021 met de bouw van de woningen.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -