Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

11 november 2019

Janneke de Bruine

Bijzonder woonproject Moerenburcht

Een bijzonder woonproject op een bijzondere locatie: dat wordt ‘Moerenburcht’. Op de plek aan de Bosscheweg waar het spoor vanuit Tilburg zich splitst richting Eindhoven en Den Bosch, werkt projectontwikkelaar Honk aan een plan met ongeveer tien huizen aan de rand van landschapspark Moerenburg.
De huizen komen op een erf dat gezamenlijk eigendom is van de bewoners. Ieder huis heeft een eigen terras en de huizen omsluiten samen een collectieve tuin. Een deel van de huizen wordt als (semi-)bungalow gebouwd. Ook worden de woningen zo gebouwd dat ze op jaarbasis geen stookkosten hebben. Ze wekken hun eigen warmte op. Zo zijn ze klaar voor de toekomst.

Hoe het plan er precies uit komt te zien is nu nog niet bekend. Momenteel worden de randvoorwaarden bepaald waarbinnen bewoners gezamenlijk aan de slag kunnen om het bouwproject vorm te geven. Als die randvoorwaarden bekend zijn, organiseert Honk een informatie-avond. Wilt u een uitnodiging ontvangen of op de hoogte blijven van het project, schrijf u dan in via de website Moerenburcht.nl.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -