Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

21 november 2023

Janneke de Bruine

Stadsgesprek POST65

CAST, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg e.o., organiseert op donderdag 30 november een kick-off bijeenkomst rondom het Post65-erfgoed van Tilburg. Met deze avond willen zij het publiek kennis laten maken met dit jonge, potentiĆ«le erfgoed en een idee krijgen hoe de Tilburgers dit erfgoed waarderen. De gemeente Tilburg is van plan op termijn het jonge erfgoed van 1965 tot 2000 in kaart te gaan brengen. Waarom is dat belangrijk, hoeveel Post65-erfgoed heeft Tilburg en op welke manier kan de Tilburger deelnemen aan deze inventarisatie?

Landelijk is veel aandacht voor het Post65-erfgoed, ons jonge erfgoed. De stad is volop in ontwikkeling en sinds enkele jaren wordt ook druk gezocht naar ruimte om de stad te verdichten. Het jonge erfgoed hebben we eigenlijk nog nauwelijks in beeld, laat staan beschermd tegen sloop. En dat is jammer, want ook uit deze periode is bijzondere bebouwing te vinden die een verhaal over Tilburg vertelt.

Wat vind jij van dit jonge erfgoed? En op welke manier wil jij bijdragen aan de inventarisatie van dit erfgoed? Praat mee!

Sprekers op deze avond zijn de Tilburgse bouwhistoricus John van Lierop, Lidwine Spoormans (TU Delft) en Karel Loeff (Bond Heemschut).

Waar: Club Smederij, Spoorzone Tilburg
Wanneer: donderdag 30 november om 19.30 uur(zaal open vanaf 19.00 uur), einde: ca. 21.30 uur.
Kosten: Gratis. Je kunt je plaats reserveren via www.castonline.nl

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -