Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

3 september 2023

Janneke de Bruine

Historisch accu & pompengebouw krijgt woonbestemming

Wat een bijzondere nieuwe wijk wordt Van Besouw in Goirle, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Zuidrand Goirle. Met het dorpscentrum, (dag)winkels, restaurants, basisscholen en het cultureel centrum op steenworp afstand en de overweldigende natuur als permanent uitzicht. In september is de verkoop gestart van de drie appartementen in het Accu- & Pompengebouw. Het gaat om twee LOFT-appartementen en één penthouse.


Van Besouw Goirle
Het plan doet recht aan de historie van de plek; het is een synergie tussen verleden en toekomst. Waardevolle elementen uit het verleden, toen de textielindustrie hier nog gevestigd was, zijn behouden gebleven. Er zijn vele verwijzingen naar de vroegere functie en de schoorsteen is als icoon van de nieuwe wijk behouden gebleven. Ook de gevel van het oude hoofdkantoor van Van Besouw is bewaard net als de voormalige portiersloge. Door bestaande kwaliteiten met nieuw te combineren ontstaat een nieuwe wijk met oude ziel. Het plangebied van ongeveer 6 hectare biedt ruimte aan totaal circa 190 woningen en appartementen.

Het Accu- & Pompengebouw
Centraal in het plan Van Besouw vindt de herbouw van het Accu- & Pompengebouw plaats. Op de oorspronkelijke plek en de originele fundamenten, volledig in de stijl van weleer. Een kroonjuweel met karakter met de nieuwbouwkwaliteiten van nú! Dat wil zeggen een goed geïsoleerd gebouw met  hoogwaardige en duurzame installaties en alle comfort van dien.

2 september start verkoop
Met de nieuwbouw in originele stijl krijgt het Accu- & Pompengebouw een compleet nieuwe bestemming. Door het inpassen van een extra verdiepingsvloer is er op de begane grond ruimte ontstaan voor twee LOFTappartementen. Op het niveau van de oorspronkelijke verdiepingsvloer (heden de tweede verdieping) is over het volledige oppervlak een ruim penthouse gesitueerd. De appartementen met een woonoppervlakte van 119 m2 of 142 m2 zijn beschikbaar vanaf € 619.000,- V.O.N. Architectenbureaus Bedaux de Brouwer en Buro Lubbers zijn verantwoordelijk voor het  stedenbouwkundig plan en het ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte.

Meer informatie vind je op: https://www.vanbesouw-goirle.nl/accu

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -