Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

9 mei 2023

Janneke de Bruine

Wonen in de veelzijdige Landerije Berk&Hout

De eerste fase van plan Berk&Hout, aan de rand van Udenhout, bestaat uit een gevarieerd erf waar plaats is voor starters, gezinnen en senioren. Door de grote variatie in woningtypen, in combinatie met de landelijke ligging, ontstaat hier een uniek woonwijkje. Er zijn nog gezinswoningen beschikbaar
Zoals bijvoorbeeld in het derde woongebouw Dorshoeve. Hier worden 5 gezinswoningen gerealiseerd met een fijne woonkamer en keuken op begane grond. Op de 1e verdieping vind je 3 slaapkamers en een badkamer. Heb je behoefte aan meer slaapkamers? Dan is het optioneel mogelijk om deze op de 2e verdieping te realiseren. 

 

                                  

Berk&Hout
Berk&Hout is een nieuwe kleine woonwijk tussen de Udenhoutseweg en het sportpark aan de Sportlaan in Udenhout. Het ligt aan de zuidrand van Udenhout, maar op het grondgebied van Berkel-Enschot. De naam van het project verwijst dan ook naar beide dorpen.

Berk&Hout wordt ingericht als een landerij: grazige weilanden met wandelpaden waarin de woningen rondom drie boerenerven worden gesitueerd. Elk boerenerf krijgt de uitstraling van een traditionele boerenhoeve met bijbehorende woonschuren en -stallen. Een knipoog naar het vroegere boerenleven in deze regio.

Elk boerenerven liggen wat hoger dan het omliggende landschap. Door de inrichting met wadi’s en  hoger liggende woningen is er veel ruimte om zoveel mogelijk hemelwater te behouden voor het gebied maar houden bewoners hun voeten droog.

Bekijk voor meer informatie: https://berkenhout.nl/

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -