Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

6 december 2022

Janneke de Bruine

LIVE! Talkshow Bouwstof op 7 december

Het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg e.o. (CAST) organiseert weer een nieuwe editie van BOUWSTOF. BOUWSTOF is dé talkshow waar iedereen met interesse voor de stad en architectuur bij wil zijn. Een dynamisch programma waarbij een breed palet aan gasten het podium krijgt. Van architect tot academicus, van beleidsmaker tot bewoner. Een ontspannen avond, met diepgang en de mogelijkheid tot gesprek.

In deze editie spreekt o.a. Wethouder Bas van der Pol over de plannen voor de Kempenbaan-Oost. Een aantal jaren geleden kwam dit gebied in het nieuws toen bleek dat de eigenaar de grond een distributiecentrum wilde bouwen, terwijl de gemeente woningbouwambities voor deze stadsentree had. Inmiddels ligt er een plan voor een stadslogistiekcentrum, een transferium en woningbouw dat op instemming van de gemeenteraad kan rekenen. Hoe is deze omslag er gekomen en wat is een stadslogistiekcentrum eigenlijk? Op welke manier wil de wethouder dit bedrijventerrein ruimtelijke kwaliteit geven? En hoe verhouden de plannen zich tot de verdichtingsambities van Tilburg? 

Saskia van Stein (IABR) & Kristian Koreman (ZUS / Ministerie van Maak) over de IABR tentoonstelling ‘It’sAbout Time’ en het Ministerie van Maak. Wat is de rol van de architect in de grote ruimtelijke opgaven van nu (zoals de ontwikkeling van 900.000 woningen en de enorme klimaatopgave) en hoe verhoudt dat zich tot de geschiedenis en toekomst? Ton vd Hagen (architect) over de verdichting van Tilburg (n.a.v. het onderzoek en de recent verschenen longread). Pien Rutten (Pien & Amber) over het kraken van ruimtes voor kunstenaars in de stad.

In Tourtje Tilburg met Tim bezoekt Tim de Hall of Fame en was T-reporter Hassiba bij de ‘kraak mee-avond’ in De Nieuwe Vorst en sluit Martijn Neggers de avond weer scherp af.


Wat: Talkshow BOUWSTOF met o.a. Bas van der Pol(wethouder gemeente Tilburg),Saskia van Stein (IABR) & Kristian Koreman , Ton vd Hagen en Pien Rutten
Waar: Theaters Tilburg, studiozaal
Wanneer: woensdag 7 december om 20.00 uur(zaal open vanaf 19.45 uur), einde: ca. 21.30 uur.
Kosten: Pay-what-you-want

Je kunt je ticket bestellen via www.castonline.nl


TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -