Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

7 juni 2022

Janneke de Bruine

LIVE! Talkshow Bouwstof op 22 juni

Het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg e.o. (CAST) organiseert weer een nieuwe editie van BOUWSTOF. BOUWSTOF is dé talkshow waar iedereen met interesse voor de stad en architectuur bij wil zijn. Een dynamisch programma waarbij een breed palet aan gasten het podium krijgt. Van architect tot academicus, van beleidsmaker tot bewoner. Een ontspannen avond, met diepgang en de mogelijkheid tot gesprek.



In deze editie is o.a. architectuurhistoricus Amy Thomas te gast. Zij onderzoekt hoe gebouwen en openbare ruimte nog steeds volgens bepaalde (binaire) gendernormen en traditionele rolverdelingen ontworpen zijn. Welke rol heeft gender gespeeld bij het ontwerpen van kantoren? Met Ton Wilthagen spreken wij over zijn benoeming als stadshoogleraar van Tilburg, een unieke titel in Nederland. Wilthagen is hoogleraar arbeidsrecht en mag vanuit zijn expertise de komende vier jaar het Tilburgse college adviseren. De komende 20 jaar komen er 25.000 woningen bij en 40.000 nieuwe inwoners. We zijn benieuwd wat de groei van de stad gaat betekenen voor de Tilburgse arbeidsmarkt. Waar gaan al deze nieuwe mensen werken en wie hebben we hard nodig? En hoe passen we (nieuwe) bedrijven (en bedrijfspanden) in deze verdichtingsopgave nu bedrijventerreinen ook in het vizier zijn als interessante woonlocaties?

Architectuurhistoricus Lenneke Willemstein dook in de familiegeschiedenis van de Tilburgse familie Pollet, ooit één van de rijkste families van Tilburg. Deze fabrikantenfamilie heeft in de 19de eeuw veel vastgoed ontwikkeld in Tilburg. Denk aan de Harmonie in de Stationsstraat of de grote villa's aan de Spoorlaan. Oog in oog met Mirjam Slob; we spreken met haar over daktuinen. Daktuinen maken de leefbare stad van de toekomst. Tilburg in 2045… Klimaatneutraal, klimaatbestendig en volledig circulair? Dan is het nú tijd voor een Tilburgs netwerk van daktuinen. Om het welzijn van de inwoners te vergroten. Om de biodiversiteit in de stad te herstellen en versterken. Om de hitte te beperken. Om overvloedige regenval te benutten en extreme droogte tegen te gaan. En om de verbinding tussen de Tilburgers en natuur en landbouw te herstellen.

Uiteraard gaan ook Tim en Hassiba weer op en komt Martijn Neggers de show weer afsluiten!
Wilt u de talkshow ook bijwonen? Bestel dan een ticket via de website van CAST. 

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -