Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

18 oktober 2021

Janneke de Bruine

Bewoners Moerenburcht gaan meebeslissen over hun nieuwe huis

Aan de oostelijke rand van Tilburg, nabij de Bosscheweg, komt een hofje met tien ruime koopwoningen voor gezinnen én voor kleinere huishoudens. Elk huis is geschikt om gelijkvloers te wonen. Initiatiefnemer Honk is op zoek naar mensen die er willen wonen. Ze kunnen meebeslissen hoe het plan er uit komt te zien.


Het project heet Moerenburcht. De naam is een knipoog naar het aangrenzende wandel- en natuurgebied Moerenburg, maar ook een verwijzing naar het besloten karakter van de bebouwing: de huizen omsluiten samen een autovrij hofje. Het project komt aan de rand van Tilburg, op de plek waar de treinrails van Tilburg zich splitst naar Eindhoven en Den Bosch. Door de ligging tussen de hoogsporen en de vele volwassen bomen worden de huizen omgeven door groen. Toch is het stadscentrum en de gezellige Piushaven er vlakbij.

Honk zoekt toekomstige bewoners die willen meebeslissen over hoe het plan er uit komt te zien. Het gevelontwerp en de inrichting van de gemeenschappelijke tuin moeten nog bepaald worden en ook binnen de woningen valt er nog veel te kiezen. Op 2 november aanstaande vindt een informatiebijeenkomst plaats. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van het project, www.moerenburcht.nl.

Het ontwerp van het bouwplan is in grote lijnen klaar. De huizen krijgen een extra hoge woonkamer en met een slaap- en badkamer op de begane grond zijn ze geschikt om er een leven lang te blijven wonen. Elk huis heeft een compacte serre en een ruim terras, dat ligt in een collectieve tuin van Moerenburcht. Er komen twee typen woningen: de een krijgt in totaal vier ruime slaapkamers, de ander biedt ruimte aan maximaal drie slaapkamers.

De huizen worden energieneutraal gebouwd: dat wil zeggen dat bewoners straks geen stookkosten meer hebben. De bouw van het project start in de eerste helft van 2022.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -