Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

12 februari 2021

Janneke de Bruine

Wolstad, landmark aan de Piushaven

Op de hoek van de Havendijk en de Wethouder Baggermanlaan in Tilburg komt een bijzonder appartementengebouw: Wolstad. Met 20 exclusieve appartementen in een industrieel gebouw. 


Het complex doet in de verte denken aan een silo en vormt straks ‘een duo met de brug van Körmeling’. Het ontwerp refereert aan het industriële karakter van de haven", zegt Walter van der Hamsvoord die namens DAT Architecten het ontwerp tekent. De maat van de appartementen varieert van zo'n 100 tot 130 vierkante meter. Met ruime balkons op het zuiden, westen en oosten en vanuit de woonkamer uitzicht op het water van de Piushaven. 

Trekker van het project is Triborgh Gebiedsontwikkeling. Triborgh heeft in de Piushaven diverse projecten succesvol ontwikkeld; De Werf, Aan de Waterkant en op dit moment het prestigieuze project Fabriekskwartier aan de overkant van het project Wolstad. Woonkwaliteit en duurzaamheid staat in de projecten hoog in het vaandel. Triborgh verwacht in 2e kwartaal 2021 te starten met de verkoop van het appartementengebouw Wolstad. Op de hoogte blijven? Schrijf je in via de website!

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -