Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

22 september 2020

Janneke de Bruine

78 Appartementen Campenhoef bereiken hoogste punt!

De twee appartementengebouwen die TBV Wonen en Hendriks Coppelmans Bouwgroep realiseren aan de Kronenbergstraat in Tilburg hebben hun hoogste punt bereikt. Dat werd – coronaproof – gevierd op woensdag 16 september. Tijdens dit kleine feestje werden de namen van de twee gebouwen onthuld door wethouder Oscar Dusschooten en de directeur van TBV Wonen Paul Kouijzer. René Beks, directeur ontwikkeling en innovatie van Hendriks Coppelmans) hees de vlag. Een pakkende naam voor de appartementen

De appartementen liggen om de hoek van station Tilburg Reeshof. Toekomstige bewoners zijn dan ook verzekerd van een goede aansluiting op het openbaar vervoer. Reden voor TBV Wonen om hierop aan te sluiten in de naamkeuze voor de gebouwen. Wethouder Dusschooten en Paul Kouijzer onthulden tijdens de viering van het hoogste punt twee naambordjes, geheel in stationsstijl, met daarop de namen van de gebouwen: Coupé Oost en Coupé West. De naam Coupé, met een knipoog naar de trein, staat voor de geborgenheid die past bij een thuis. Tegelijkertijd hoort bij ‘coupé’ ook ontmoeting, verbondenheid en vrijheid.

Duurzaam en betaalbaar wonen

De appartementen worden aangesloten op de stadsverwarming, daardoor gebeurt verwarmen niet op gas. Bovendien krijgt iedere woning zonnepanelen waarmee de kosten voor stroomverbruik worden beperkt. De appartementen worden verhuurd in de sociale huursector, waardoor Tilburg er weer meer betaalbare woningen bij krijgt.

Altijd buiten

De appartementen hebben een grote slaapkamer. Zes appartementen worden ruimer uitgevoerd met een tweede slaapkamer. De loggia’s zijn op het oosten en westen gericht en kijken uit op een parkje. Ze zijn met een glazen schuifraam afsluitbaar, waardoor bewoners altijd de ervaring van ‘buiten’ krijgen. KAW Architecten uit Eindhoven verzorgde het ontwerp van de gebouwen.

Verhuur

De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2021 opgeleverd. De maximale huurprijs bedraagt € 607,- zodat huurders nog steeds voor huurtoeslag in aanmerking komen.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -