Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

16 januari 2020

Janneke de Bruine

Gemeente Tilburg en AM geven startsein bouw 84 gasloze en klimaatbestendige koop- en huurwoningen

Na een succesvolle start verkoop heeft gebiedsontwikkelaar AM dinsdag 14 januari het officiële startsein gegeven voor de bouw van de woningen in fase 5 in het derde deelgebied van Park Centraal in Tilburg. In deze fase worden 54 duurzame grondgebonden koopwoningen en 30 vrije sector huurwoningen gerealiseerd. Wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg en Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur AM Zuidwest, geven het symbolische startsein voor de bouw.

Foto: Wethouder Berend de Vries

Park Centraal
De totale gebiedsontwikkeling bestaat uit 360 woningen aan de rand van de Reeshof met een twee hectare groot park dat van noord naar zuid loopt. Het woningaanbod omvat een breed palet aan woningtypen in uiteenlopende prijscategorieën, van rijwoning tot royale twee-onder-een-kapwoning. De meeste woningen worden gerealiseerd in jaren 30 stijl; enkele andere in een contrasterende, moderne stijl. De woningen zijn ontworpen door Benedict Kraus. De realisatie is in handen van BAM Wonen. Alle woningen in fase 5 zijn verkocht. Recent is ook de verkoop gestart van 22 woningen in fase 6. Op dit moment zijn hiervan nog enkele woningen beschikbaar.

Impressie: AM
Naar verwachting worden de eerste woningen in deelgebied 3 begin 2021 opgeleverd. Naast koopwoningen worden in deelgebied 3 dertig huurwoningen gerealiseerd voor het middeldure huursegment. Deze woningen zijn verworven door Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor het Achmea Dutch Residential Fund. De verhuur start naar verwachting in het derde kwartaal van 2020.

Duurzaam en klimaatbestendig wonen
Alle woningen worden uitgevoerd met een individuele aardwarmtepomp. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een bodemwarmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis. Ook bij de inrichting van het openbaar gebied is rekening gehouden met duurzaamheid. Het regenwater wordt niet afgevoerd via het riool maar naar het centrale park. Met de inrichting van het park, dat fungeert als waterbuffer, is hiermee rekening gehouden in de vorm van onder andere wadi’s. Dit zijn verzamelplaatsen waar regenwater kan infiltreren in de bodem of vertraagd kan worden afgevoerd naar het oppervlaktewater.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios
Kopers hebben voor de indeling en afwerking van hun woning een uitnodiging voor een unieke experience bij Homestudios ontvangen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een klantreis en complete woonervaring, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Zo helpt het experience center Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op het gebied van wonen.

Meer informatie over Park Centraal vindt u op www.woneninparkcentraal.nl.

Gelukkig leven
Met dit project geeft AM invulling gegeven aan het thema ‘Gelukkig Leven’. Het bijzondere van dit plan is het park dat het hart vormt van de wijk. De parkopzet geeft het gebied een groen karakter en biedt volop ruimte om te wandelen, spelen, recreëren en vooral elkaar te ontmoeten. Daarnaast zorgt al het groen voor een mooie verbinding met de woonwijk Reeshof en het Dongepark. Voorzieningen als een winkelcentrum, sportfaciliteiten, een school en dagopvang liggen in de directe omgeving.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -