Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

12 augustus 2019

Janneke de Bruine

Tilburgse woningmarkt stabiel, dankzij nieuwbouw

De tijd dat een woning in Tilburg te koop staat wordt steeds korter. Dit blijkt uit de NVM cijfers en Sprekende Cijfers Woningmarkten van Dynamis, in het tweede kwartaal 2019. De kortere verkooptijd, van gemiddeld zo'n 30 dagen, is volgens HRS Wonen (partner in Dynamisch) vooral het gevolg van de beperkte keuzemogelijkheid op de Tilburgse woningmarkt. Het aantal aangeboden woningen is sinds begin 2018 op een constant niveau, vooral dankzij de toevoeging van nieuwbouw. Bijna één op de vijf aangeboden woningen is nieuw.

Bron: Sprekende Cijfers Woningmarkten, HRS Wonen, 2019

Ondanks de toevoeging van nieuwbouw blijft het aanbod, ook in Tilburg, schaars. De beperkte keuzemogelijkheid heeft ook zijn weerslag op de prijsontwikkeling van de woningen in Tilburg. De NVM geeft aan dat in de regio Tilburg de prijzen in het tweede kwartaal 2019 met ruim 4% zijn gestegen, sinds vorig jaar. HRS Wonen meldt dat een vierkante meter woonruimte in Tilburg in het tweede kwartaal van 2019 bijna € 400,- per m2 duurder is geworden. De mediane transactieprijs ligt in dat kwartaal in Tilburg op € 258.500.

Vooruitzichten
Zowel de Rabobank als de ABN AMRO verwachten in haar kwartaalbericht en woningmarktmonitor dat de huizenprijzen dit jaar met zo'n 6% stijgen en dat de stijging verder gaat afvlakken. In 2020 zal dit naar verwachting zo'n 3 tot 4% zijn. De krapte op de woningmarkt en de betaalbaarheid die onder druk staat zorgen er onder ander voor dat de huizenprijzen minder snel groeien.


TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -