Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

21 juni 2019

Janneke de Bruine

Wethouder Dusschooten geeft startsein nieuwbouwproject aan Kerk- en Molenstraat in Berkel-Enschot


Aan de Kerkstraat in Berkel-Enschot, waar jarenlang de gymzaal van de oude Ceciliaschool stond, bouwt Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden zeven energiezuinige sociale huurwoningen voor woonstichting Tiwos. 


Wethouder Dusschooten en directeur-bestuurder van Tiwos, René Scherpenisse, legden op woensdag 19 juni symbolisch de eerste begane grondvloer van de woningen. Daarmee gaven zij het startsein voor het nieuwbouwproject. Bijzonder aan het project is dat het twee bouwplaatsen heeft. Niet alleen in de Kerkstraat wordt gebouwd, ook in de Molenstraat verschijnen 10 woningen.
Betaalbaar
In de Kerkstraat komt een blok van zeven grondgebonden woningen. In de Molenstraat komen tien grondgebonden rijwoningen, verdeeld over twee blokken. De woningen zijn ontwikkeld vanuit het concept BudgetRijwoning van Hendriks Coppelmans: eengezinswoningen met drie slaapkamers, met een huurprijs onder de huursubsidiegrens. De architectuur van de BudgetRijwoning is flexibel en kan in allerlei stijlen tot uitvoering worden gebracht. Zo is bij het ontwerp in dit plan rekening gehouden met de aanwezige karakteristieke lintbebouwing.

Energiezuinig
Alle woningen zijn energiezuinig, ze worden nul-op-de-meter gebouwd. Dat betekent dat de energie die nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik door de woning wordt opgewekt. De huurder krijgt daarmee een energiebundel en betaalt hiervoor een vast bedrag aan de corporatie. Dit wordt de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) genoemd. De woningen zijn ‘all electric’ en krijgen geen gasaansluiting.    
Plannen
De locatie is aangewezen als Taskforcelocatie met als doel de ontwikkeling van betaalbare huurwoningen. Hergebruik van de school was geen optie. Het huidige plan is tot stand gekomen in samenwerking met de dorpsraad, omwonenden, de omgevingscommissie en stichting Stadsbomen. Hierbij is veel aandacht geweest voor parkeren, ontsluiting verkeer, gevelbeeld, groenvoorziening en het straatbeeld.

Planning
De bouw van de zeventien woningen startte in mei en is naar verwachting begin 2020 gereed. De woningen gaan op korte termijn in de verhuur. GeĂ¯nteresseerd in een woning? Houd de website www.woninginzicht.nl dan goed in de gaten.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -