Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

24 mei 2019

Janneke de Bruine

Appartementen Aan de Waterkant in verkoop

Afgelopen jaren heeft de waterkant van het Wilhelminakanaal een nieuw gezicht gekregen. De diversiteit aan gezinswoningen en appartementen van “Aan de Waterkant” vormt een nieuw eigenzinnig lint aan het water. Het havenpark, dat vanaf het begin van de Piushaven helemaal doorloopt tot aan de Meierijbrug over het Wilhelminakanaal, is een prachtige wandelroute van de haven richting natuurgebied Moerenburg. Op de overgang tussen stad en natuurgebied komt Toren H te staan. Toren H is de afronding van het project Aan de Waterkant en wordt gerealiseerd op de hoek Twentestraat / Meierijbaan.
De appartementen in Toren H krijgen een uniek zicht over Moerenburg of de stad Tilburg. Hier ervaar je de rustgevende kwaliteiten van het water en het weidse uitzicht, maar vind je de gezellige drukte van de bruisende Piushaven om de hoek. 

De fantastische ligging aan het water, het unieke uitzicht en de terrassen van de Piushaven op loopafstand, maken Aan de Waterkant tot een van de populairste nieuwe woonbuurten van Tilburg.

Ontwerp
Het stoere ontwerp van Toren H is van Diederen Dirrix Architecten, verantwoordelijk voor de ontwerpen van alle woningen in Aan de Waterkant. Kenmerkend aan toren H is de natuurlijke wisseling tussen de gevels waarin het verticale en horizontale lijnenspel de plaats en richting ten opzichte van de stad en het water benadrukken. Het gebouw wordt beëindigd met een opengewerkte “kroon” waarachter de balkons van de penthouses schuil gaan. Alle appartementen krijgen een balkon of loggia, prachtig uitzicht en een overdekte privéparkeerplaats. Het groen dak van de parkeerplaatsen zorgt voor een aantrekkelijke overgang tussen de toren en de omgeving. De 78 appartementen variëren in woonoppervlakte van 61 tot en met 161 vierkante meter.

Van het gas af
Toren H wordt zogenaamd “all electric” gemaakt. Voor de verwarming en koeling van de appartementen gebruiken we duurzame, solide en beproefde technieken. Door een collectieve warmtepomp worden de appartementen in de winter voorzien van warmte en in de zomer levert het systeem heerlijke verkoeling. Naast diverse installaties komen op het dak van Toren H ook zonnepanelen te staan, die we inzetten om stroom voor de collectieve installaties op te wekken of algemene ruimte te voorzien van stroom.

In verkoop
Vanaf vandaag zijn de appartementen in Toren H in verkoop. Op de nieuwe website, die speciaal voor Toren H is gemaakt, is alle informatie te lezen en te downloaden.

Geïnteresseerden die al in een vroeg stadium bij het project betrokken zijn geweest, zijn als eerste voorzien van informatie. Dit zijn de zogenaamde 'Vroege Vogels'. Begin mei zijn alle verkoopstukken exclusief voor de Vroege Vogels beschikbaar gesteld en zij hebben inmiddels hun keuze kunnen maken.

In de beschikbaarheidsmodule op de website is te zien welke appartementen nog vrij zijn. De verkoop wordt verzorgd door De Bont Makelaardij uit Tilburg.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -