Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

23 april 2019

Janneke de Bruine

Nieuwbouwproject Paletplein afgerond! Buren maken kennis met elkaar tijdens ontmoetingsfeest

Aan het Paletplein is de afgelopen tijd veel gebeurd. Het winkelcentrum is grondig gerenoveerd. Met de recente oplevering en verhuur van 40 huurappartementen in woontoren ‘Saffier’ aan de Kobaltstraat is de herontwikkeling van het gebied afgerond. Woningcorporatie WonenBreburg nodigde de nieuwe huurders, de bewonerscommissie Paletplein en bouwrelaties op woensdag 17 april uit voor een kennismaking tijdens een gezellig ontmoetingsfeest.In januari dit jaar zijn de eerste sleutels uitgereikt van de nieuwbouwappartementen aan de Kobaltstraat, gebouwd door Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Nu alle nieuwe huurders zijn verhuisd en klaar zijn met klussen, is het tijd voor een nadere kennismaking met elkaar en de buurt. Het echtpaar Christ en Ans Emmers is blij met hun nieuwe plek: “We hebben 35 jaar in de Reeshof gewoond, maar zijn vanwege gezondheidsredenen verhuisd naar dit appartement. Natuurlijk is het even wennen, maar het bevalt goed. Leuk dat er zo’n ontmoetingsavond wordt georganiseerd, al hebben we gelukkig al goed contact met de buren op de galerij.”

Voor het ontmoetingsfeest is de commerciële ruimte op de begane grond van de woontoren feestelijk versierd door jongeren van het Boddehuis. Dit is een plek in de wijk waar leerlingen met een (verstandelijke) beperking onder begeleiding van buurtbewoners en vrijwilligers deelnemen aan allerlei dagelijkse activiteiten, om zo hun zelfredzaamheid te bevorderen.

Molukse nasi met saté
Na een hartelijk welkom door Caroline Timmermans (directeur-bestuurder van WonenBreburg) en Oscar Dusschooten (wethouder wonen) is het woensdagavond tijd om aan te schuiven en met elkaar een hapje te eten. De Molukse gemeenschap uit de buurt verzorgde nasi met saté voor de aanwezigen.

Caroline Timmermans: “Het is goed om te zien dat veertig huurders hier een fijn thuis hebben gevonden. Ik hoop dat de bewoners van dit mooie gebouw oog houden voor elkaar en elkaar zo nu en dan een luisterend oor bieden, om eenzaamheid te voorkomen. Dit ontmoetingsfeest is daar alvast een eerste aanzet voor.”

Oscar Dusschooten (wethouder wonen): “Saffier is een gebouw waar Tilburg trots op mag zijn, passend binnen de opgave waar wij als gemeente voor staan: meer beschikbare en betaalbare woningen in leefbare buurten. Mede dankzij de ontwikkelingen op het Paletplein is dit een fijne buurt geworden om gezond en gelukkig te wonen.” 

 
WonenBreburg bouwt door
De 40 betaalbare huurwoningen zijn onderdeel van de Taskforce Betaalbaar Wonen. De gemeente Tilburg en de woningcorporaties hebben hierin afgesproken nieuwbouwwoningen te bouwen voor een sociale huurprijs. Daar werkt WonenBreburg hard aan. Zo werden vorige week de sleutels uitgereikt voor 22 energiezuinige woningen aan de Hendrik van Tulderstraat en worden vlakbij station Tilburg Reeshof nog eens 81 sociale huurwoningen gebouwd.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -