Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

1 maart 2018

Janneke de Bruine

Officiële start bouw Zuidwacht en Zuidwand

Aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel is Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. (een Koninklijke VolkerWessels onderneming) begonnen met de bouw van Zuidwacht en Zuidwand. Dit nieuwbouwproject bestaat uit 6 rijwoningen, genaamd Zuidwacht, en 13 appartementen, ofwel Zuidwand.


Zuidwacht: 6 koopwoningen en Zuidwand: 13 huurappartementen
De gemeente Loon op Zand verkocht de grond vorig jaar aan Lavertuur Planontwikkeling BV die samen met Van de Ven Zuidwacht en Zuidwand realiseert. Woensdag 18 januari 2017 werden daarvoor de handtekeningen gezet. Lavertuur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en Van de Ven voor de bouw van het project. De architectuur is in handen van Buro013 in Tilburg.

Laatste fase Bruisend Dorpshart: volledig verkocht 
Het project Zuidwand is verkocht aan Wooncorporatie Casade. Ook de woningen van het project Zuidwacht zijn allemaal verkocht. Deze realisatie vormt de laatste fase van het geheel vernieuwde gebied rondom het Anton Pieckplein, ‘Bruisend Dorpshart’.

Renovatie naastgelegen gebouw 
In opdracht van Casade gaat Van de Ven het bestaande naastgelegen appartementengebouw verbeteren. De 11 appartementen krijgen diverse standaard onderhoudswerkzaamheden. De woningen worden comfortabeler en energiezuiniger. De huidige entree wordt vervangen en wordt ook de entree van de nieuwbouw Zuidwand. Ook hier is de architectuur van Buro013.


TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -