Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

13 maart 2018

Janneke de Bruine

Buitenhof Oost in fases

Er gebeurt van alles in BuitenHof Oost! In iedere fase wordt er hard gewerkt aan een compleet nieuwe buurt in Tilburg.


Fase 1 in voorbereiding
Van Wanrooij Bouwbedrijf is volop bezig met de voorbereidingen van de 39 woningen van fase 1 om op 18 juni 2018 vol van start te kunnen met de bouwwerkzaamheden. De notaris zit inmiddels klaar om vanaf 20 maart de eerste kopers te ontvangen om de grond aan hen te leveren.

Fase 2 in verkoop
Wil je ook graag wonen in Buitenhof Oost? Van fase 2 zijn nog niet alle 42 woningen verkocht. Ga snel naar de projectwebsite (www.buitenhofoost.nl) om te zien welke woningen er nog beschikbaar zijn.

De aanbesteding voor de realisatie van fase 2 is in volle gang. Zodra de aannemer bekend is zullen de kopers uitgenodigd worden bij het nieuwe woonbelevingscentrum LIV (www.livwonen.nl). LIV is het eerste woonbelevingscentrum van Nederland waar een nieuwbouwwoning, al vóór de daadwerkelijke bouw, tot leven komt. In LIV doorloop je het hele aankoopproces van je nieuwbouwwoning met ondersteuning van een wooncoach. Van koken en baden tot aan advies over het interieur van je woning en het uiteindelijk woon- en tuinklaar maken, snel na oplevering. En dat allemaal onder één dak. Dat scheelt je een heleboel waardevolle tijd!

Fase 3 langs Welstand
Tijdens een luidruchtige commissievergadering, waarbij de brandmeldinstallatie kuren had, heeft de Welstand commissie het vertrouwen uitgesproken in de verdere uitwerking van het project. De commissie neemt daarbij het advies van het kwaliteitsteam op hoofdlijnen over.

Reactie van de Welstands commisie: “De commissie constateert dat er veel werk is verzet en dat de groene inprikkers (natuur die vanaf de randen tot in het hart van de wijk komt) veel kwaliteit toevoegen. Het betreft een doordacht, homogeen plan waarbij de onderlinge samenhang in sfeer en de aansluiting op het openbare gebied in orde is. De diversiteit in sferen, de afwisseling van langs- en dwarskappen en het gewaagde concept van verlaagde rijwegen die de groene inprikkers doorkruisen roepen waardering op.”

Dit houdt in dat met enkele heldere aandachtspunten fase 3 in volle gang uitgewerkt kan worden. Binnenkort zullen de eerste beelden op de project website worden gedeeld.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -