Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

21 december 2017

Anoniem

Oplevering huurwoningen Rosmolen

Op dinsdag 12 december 2017 heeft de tweede groep huurders van het nieuwe Rosmolen de sleutel van haar nieuwbouwwoning gekregen. Woningcorporatie WonenBreburg en Janssen de Jong Projectontwikkeling en Jansen de Jong Bouw verzorgen de symbolische overhandiging van deze 50 sleutels. Rosmolen is een nieuwe wijk, met zowel koop- als huurwoningen, waar bewoners al vóór de bouw een band met elkaar hebben opgebouwd. 


In totaal zijn er 117 huurwoningen in het nieuwe Rosmolen. Het eerste deel ging vorig jaar in de verhuur, 12 december krijgen de volgende 50 gelukkigen de sleutel en de overige zeven woningen van WonenBreburg gaan momenteel op www.woninginzicht.nl in de verhuur.

Bewonersparticipatie
Bij de ontwikkeling van de huurwoningen zijn de toekomstige bewoners al vroeg bij de plannen betrokken. Voor het deel dat WonenBreburg gaat verhuren vonden er 15 bijeenkomsten plaats, waarbij de ontwikkeling van de woningen, het openbaar gebied en het onderlinge sociale contact centraal stonden. Ook de kopers waren welkom om deel te nemen aan deze bewonersgroep.

De woningen
Naast de 117 huurwoningen, kent de wijk ook 42 koopwoningen, waarvan de laatste 24 woningen door Jansen de Jong Projectontwikkeling zijn ontwikkeld en verkocht. Deze worden in de eerste helft van 2018 opgeleverd. Dan is de totale herstructurering van de wijk Rosmolen afgerond. Alle woningen in Rosmolen zijn ontworpen door KAW en Bedaux de Brouwer Architecten in een vergaande samenwerking en zijn geïnspireerd op de architectuur van de oude woningen met een bijzondere detaillering. Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong Bouw Zuid pakten in Rosmolen fase 2 de verdere ontwikkeling en realisatie van de 81 woningen op.

Meer informatie
De nieuwbouw van Rosmolen ligt tussen de Hoefstraat en de Ringbaan Oost. 5 minuten fietsen van het centrum van Tilburg en met de auto op korte afstand van de snelwegen. Er is veel openbaar groen ‎om te leven, ontspannen en om elkaar te ontmoeten.

www.rosmolentilburg.nlTilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -