Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

15 mei 2014

Anoniem

Bouw Koolhoven Buiten gaat hand in hand met natuurontwikkeling

Op donderdag 15 mei opende wethouder De Vries symbolisch een poort naar een nieuw stuk natuurontwikkeling in Koolhoven Buiten. Door het succes van Koolhoven Buiten is voortvarend gestart met de realisatie en liggen momenteel zo’n 100 kavels gereed voor bebouwing. De bouw van de eerste 71 woningen is reeds gestart. Onder ruime belangstelling van zo’n 120 betrokkenen en kopers van de nieuwe wijk sprak Wethouder De Vries zijn waardering uit voor het bijzondere succes van Koolhoven Buiten en zinspeelde hij dat met een dergelijk resultaat de crisis op de woningmarkt nu toch echt verleden tijd lijkt te zijn.


Dichter bij de natuur in Koolhoven Buiten
Door de bouw van de woningen kan ook een nieuw stuk natuurontwikkeling in Koolhoven Buiten van start, direct grenzend aan de tuinen van de woningen. Volgens projectdirecteur Leon Vromans één van de pijlers van het succes van Koolhoven Buiten. Hij koppelde dit aan het toenemend besef om verantwoord om te gaan met thema’s als leefomgeving en voedsel en stelde dat met het wonen in de natuur Koolhoven Buiten in dat opzicht zijn tijd vooruit is. Aan wethouder De Vries en de kopers werden de eerste beginselen voor ecologisch verantwoord tuinieren uitgereikt, zodat de natuurlijke beleving nog dichter naar de achterdeur gebracht kan worden.

Succes Koolhoven buiten zet zich voort
Naast de afronding van de bouwrijpe kavels en de bouwstart van 71 woningen werd de startmanifestatie aangegrepen om de volgende mijlpalen voor Koolhoven Buiten aan te kondigen. Er is definitief besloten ook de eerste kavels in het bouwplan Dongehof bouwrijp te maken. De bouw van de woningen kan hier volgens planning dan in het najaar starten. Hiernaast wordt, dankzij de succesvolle verkoop van fase 1, in juni gestart met de verkoop van de 2e fase van Buitenhof. Goed nieuws voor de kopers, omdat hiermee de voltooiing van Koolhoven Buiten weer een stap dichterbij is gekomen.

Koolhoven Buiten is een nieuwe woonwijk die verrijst in het gebied ingesloten tussen Koolhoven West en de Reeshofweg. Centraal in het plan wordt nieuwe natuurontwikkeling in de Dongevallei gerealiseerd. Anders dan in andere delen van De Reeshof wordt de natuur hier toegankelijk gemaakt en wordt er een uitgebreid netwerk van wandelpaden aangelegd.

Meer informatie over het plan en de woningen is te vinden op www.koolhovenbuiten.nl.

TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -