Verhuisplannen? Volg TilburgWoont voor het laatste woonnieuws in de regio.

18 september 2019

Janneke de Bruine

Bewoners nemen sleutel in ontvangst van nieuw appartement in Koningsoord

De appartementen boven het winkelcentrum in het nieuwe dorpshart van Berkel-Enschot zijn opgeleverd. Tiwos heeft aan 58 huurders de sleutel van hun nieuwe huurwoning uitgereikt. In de omgeving zijn nog verschillende appartementen en winkels in aanbouw.



Nieuwe bewoners
Alle appartementen in complex Koningsoord zijn verhuurd. De nieuwe bewoners zijn blij met hun spiksplinternieuwe woningen. “Wat is het appartement licht en wat is de binnentuin mooi geworden” waren veel gehoorde opmerkingen tijdens de sleuteluitreiking. Het complex is helemaal nieuw en veel voorzieningen zoals bibliotheek en restaurant zijn op loopafstand. In de nabije toekomst komt er een diversiteit aan winkels en supermarkten. Zelfs een mooie wandeling in het groen kun je vanuit huis maken. Het gebouw is ontwikkeld voor senioren maar er zijn ook enkele jonge stellen die in Koningsoord gaan samenwonen.

Doorstroming
Tiwos bood huurders die een eengezinswoningen in Berkel Enschot huurde de mogelijkheid om met voorrang naar Koningsoord door te stromen. In totaal hebben 5 mensen aangegeven te willen doorstromen. Tessa Jansen, woonmakelaar bij Tiwos: ‘Er zijn huurders die in een eengezinswoning van Tiwos wonen maar bijvoorbeeld de trap niet meer goed op kunnen. Of zelfs al lange tijd beneden slapen. Dan kan de mogelijkheid om door te stromen naar een gelijkvloers appartement fijn zijn. Natuurlijk is het een hele stap om het huis, waar je misschien al lang woont, achter te laten. Maar uiteindelijk merken we dat bewoners erg blij zijn met hun beslissing. Op deze manier kunnen ze vaak ook langer zelfstandig blijven wonen.’

Appartementen
Eind 2018 is begonnen met de bouw van het appartementencomplex. Het merendeel van de woningen heeft 2 slaapkamers, een open keuken, woonkamer met balkon, badkamer met douche, aparte toiletruimte en een inpandige berging. Uniek in dit plan is dat tussen de appartementen, op het dak van de winkels, een schitterende binnentuin is verrezen met gezellige zitjes en speelgelegenheid voor de (klein)kinderen.


TilburgWoont is een initiatief van eQmarketing. © 2012 -